Els usuaris han sortit dels diferents CAP del districte (Xafarines, Ciutat Meridiana, Guineueta, Rio de Janeiro, Roquetes-Canteres i Turó) fins a la plaça Major de Nou Barris, on s’ha programat una gran trobada per practicar taitxi i txikung. Durant el recorregut d’anada i tornada, el CAP Turó també ha preparat actes complementaris i el CAP Guineueta ha ampliat l’oferta al voltant del centre.

“M’he aprimat i m’ha baixat el sucre”

Molts dels participants a la jornada són usuaris de les caminades que cada setmana organitzen quatre CAP de Nou Barris. Tots ells coincideixen en què l’exercici moderat millora la simptomatologia de malalties com la diabetis, el colesterol o la hipertensió. “Jo he notat molta milloria. M’he aprimat, m’ha baixat el sucre, estic més controlada… Ho recomano a tothom!”,diu convençuda l’Amelia Cáceres, una de les participants. La Vicenta Martos, una altra de les usuàries que s’ha apuntat a la caminada, afegeix que “sempre estava prenent pastilles per als ossos i la circulació, i ara ho he reduït moltíssim”.

El Dia Mundial de l’Activitat Física se celebra des de l’any 2002 a tot el món i Catalunya hi participa per novè any consecutiu amb iniciatives que tenen per objectiu difondre el missatge “acumula 30 minuts d’activitat física diària si ets adult i 60 minuts si ets un infant o adolescent”.