La comissió de cinema de Calàbria 66 ha fet la seva presentació pública amb un cicle comissariat per Brand New Blinkers i que projecta una selecció de vídeos experimentals d’artistes internacionals. El grup integra diferents col·lectius amb l’objectiu de programar cinema de qualitat, que uneixi interessos artístics i socials.

Aquest divendres ha començat a caminar la programació del nou grup de cinema que s’ha format a Calàbria 66. Una de les impulsores del col·lectiu, Maite Calvo, assegura que l’objectiu principal és promoure la visió del cinema com a llenguatge, perquè “el cinema és un gènere clàssic com els llibres, tot i que aquests estan a l’abast de tothom i el cinema, no”.

Han començat amb cinema experimental. La proposta, a càrrec dels cineastes Jack Wormell i Andy Sowerby, pretén mostrar el potencial expressiu del so i el muntatge en obres d’artistes de 10 països.

El projecte del mes vinent serà sobre cinema peruà. El programador i membre de Cinema 66, Dennis Perinango, explica que serà en la línia en què treballa habitualment el seu grup, i que es generarà un diàleg audiovisual entre el Perú i Catalunya.

El grup Cinema 66 l’integren diferents grups, com Espai Debat, Pantalla Oberta, Colectivo Cine y Sociedad TARA, Creative Commons, Taller de Cine del CGG de Sant Antoni, l’associació Scorza, l’associació A Bao i diferents artistes i amants del cinema. La idea que comparteixen és programar cinema de qualitat que uneixi interessos artístics i socials. Tenen diferents línies, entre les quals destaca la pedagògica.