La mostra, però, pretén anar més enllà de Dau al Set i situar el pintor com un artista diferent i únic, al marge de qualsevol gran corrent del segle XX. Es pot visitar fins al 4 de febrer i aplega 150 peces provinents de diversos museus, col·leccions particulars i de familiars de l’artista.

“Joan Ponç. Diàbolo” és el títol de l’exposició de La Pedrera, la més completa mostra antològica dedicada mai al pintor. Fa referència al joc malabar xinès, però també al diable que encapçalava un text de Joan Brossa dedicat a Ponç. Molt influït per Joan Miró, Joan Ponç va ser membre de Dau al Set, però no va seguir el camí cap a l’informalisme d’altres membres com Tàpies o Cuixart, i es va mantenir fidel a un estil propi, marcat per la màgia, l’esoterisme i el gust per pintar de nit.

La mostra és cronològica i s’hi poden resseguir els interessos que van anar marcant la seva pintura. Va ser important l’etapa d’11 anys al Brasil, on va pintar diverses sèries dedicades a instruments de tortura a ocells o a caps. Ja instal·lat a Cadaqués va iniciar les seves suites geomètriques. Amb la mostra La Pedrera segueix la línia de difusió de grans artistes catalans ja marcada amb antològiques de Mariscal, Perejaume o Frederic Amat.