El calendari solidari de l’hostal Inout, que s’ha presentat aquest dilluns al Col·legi de Periodistes de Catalunya, ja es pot adquirir al restaurant de l’allotjament per 10 euros. En aquesta vuitena edició hi han participat els fotògrafs Sergi Cámara, Robert Ramos, Guillermina Puig, Gerard Cámara, Joan Manuel Baliellas, Francesc Simó, Mercè Taberner, Joan Martínez, Vicenç Moya, Alicia Ayala, Víctor Encinas i Pepe Encinas.

Aquests 12 professionals de la fotografia, de diversos estils i sensibilitats, han volgut posar el seu gra de sorra i plasmar, en una imatge, el dia a dia de l’hostal Inout. Ho explica Pepe Encinas, impulsor del projecte:

“Volem deixar palesa la vida de l’Inout, tant des de la vida quotidiana dels treballadors, que són súper alegres i eficients, com de la gent que gaudeix d’aquest paratge i de les instal·lacions”

M. José Pujol i Kika Sauquet, ànimes del projecte, fa vuit anys que van proposar als fotògrafs Paco Elvira i Pepe Encinas la creació d’un calendari per donar més difusió a aquest hostal, molt més conegut a l’estranger que a casa nostra. Quan el reconegut Paco Elvira va morir l’any 2013, molts dels seus amics fotògrafs es van sumar a aquesta iniciativa.

L’hostal dona feina a treballadors amb discapacitat

L’Inout és un allotjament situat a la serra de Collserola en què el 98 % dels treballadors tenen alguna discapacitat, majoritàriament intel·lectual. Aquest hostal, que va néixer el 2004, va estar a punt de tancar portes, per problemes econòmics, ara fa tres anys. Van aconseguir tirar endavant gràcies a un micromecenatge. Ara per ara, totalment recuperats, es plantegen ampliar l’hostal. Això suposaria la creació de  llocs de treball i, per tant, poder contractar més persones amb discapacitat.