Per triomfar en el món del futbol calen molts factors. I en la carrera de Sergi Darder, el primer factor va ser Manel Casanova. Responsable del planter de l’Espanyol. En un dels seus viatges a les Balears va presenciar un duel entre el Manacor i el San Francisco. L’objectiu de Casanova era fer el seguiment d’un jugador del San Francisco, però va descobrir Darder. Allà va començar l’aposta per aquell talentós jugador nascut a Artà. Amb 13 anys, l’Espanyol es va convertir en la seva nova casa.

Sergi Darder va cremar etapes al club blanc-i-blau. Fins que Mauricio Pochettino va apostar per ell. Pretemporades amb el primer equip i alguns minuts en Copa Catalunya deixaven entreveure el potencial de Darder. Però el tècnic argentí va deixar de comptar amb ell. Un revés que li barrava les portes del somni del primer equip.

Va ser llavors quan la figura de Manel Casanova reapareixia a la seva vida. L’ex responsable del futbol base de l’Espanyol havia canviat d’aires per anar a Màlaga. I va pensar en Darder. S’iniciava una progressió meteòrica amb debut a Primera Divisió. Dues temporades acumulant minuts i experiència. L’aparador malagueny va cridar l’atenció de molts clubs europeus. L’Olimpique de Lió va apostar pel fitxatge de Darder. Una nova lliga i nous reptes. L’Espanyol i Darder es devien molt de futbol. El poc protagonisme del migcampista a França va facilitar la tornada.

Un jugador fet al planter que ha tornat a defensar la samarreta blanc-i-blava. Titular indiscutible i pilar bàsic de l’equip dirigit per Quique Sanchez Flores.