Els inicis del projecte

L’any 2014, l’Atlètic-Barceloneta va iniciar un projecte per recuperar un equip femení de waterpolo a la piscina de Sant Sebastià. Aquell projecte ja és una realitat i aquelles nenes ara ja són jugadores de l’equip absolut, una categoria que combinen amb la infantil. La mitjana d’edat de les jugadores de l’Atlètic-Barceloneta és de 15 anys. Les seves rivals molts cops superen els 25. Malgrat aquesta diferència, les jugadores consideren que el fet d’enfrontar-se amb jugadores més grans les fa millorar i ho noten quan juguen amb noies de la seva edat. Com diu Emma Cano, “del coll cap a dalt és l’únic que ens diferencia dins de l’aigua, tot i que l’experiència i la força també cal tenir-la present”. Per l’entrenadora, Cristina Pérez, “els partits no es plantegen de manera diferent i juguen en les dues categories amb la mateixa intensitat i, sobretot, implicació”.

En la categoria absoluta van acabar últimes en la fase regular, però en infantil són segones, a només un punt de les primeres. Aquestes posicions les classificarien per disputar el Campionat d’Espanya. Per Cristina Pérez, aquest és un dels objectius de la temporada, però el més important és que totes les jugadores s’hi han implicat.

Quatre anys que les han canviat

El compromís, que segons la Cristina era difícil d’aconseguir fa quatre anys, ara és la principal virtut del CN Atlètic-Barceloneta femení. Aquest compromís les ha convertides en amigues més que companyes, i en unes noies que en quatre anys mantenen la seva estima pel waterpolo.

Mentre juguen en les dues categories, només pensen a guanyar els partits. Però també se’ls escapa un somni. Si en nois l’Atlètic-Barceloneta juga la Champions, per què no ho poden fer elles algun dia? La Nerea, filla del tècnic mariner Chus Martín, afirma que “encara que ens queda lluny, crec que sí que hi podem arribar”. 

Serà qüestió de deixar passar quatre anys més i veure on arriba el “bacallà sec sec” de la piscina de Sant Sebastià.