El Bus del Barri 116 s’ha convertit en un malson per als veïns de la falda del Parc Güell. Aquesta és l’única línia que arriba fins a l’accés principal del parc del carrer d’Olot i el turisme l’ha descobert perquè Google Maps la recomana. El veïnat denuncia la massificació d’aquest petit autobús, que salva el desnivell de la zona. Ara l’Ajuntament de Barcelona ha reconegut la saturació de la línia 116 i ha proposat eliminar-ne les referències a internet. En una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, Cesca Sancho, de l’Associació de Veïns del Park Güell – la Salut – Sanllehy, ha titllat la mesura “d’absurda”.

“Google s’està actualitzant a cada moment. S’haurà de veure si té algun efecte, però vaja…”, reflexiona, incrèdula. Cèlia Suay, també de l’entitat, demana primer de tot que el web oficial del consistori deixi de fer referència al bus 116. D’altra banda, mostra decepció per aquesta mesura: “Pensàvem que seria una solució més important”, diu. Esperen remeis més ambiciosos, com ara augmentar la freqüència de pas dels combois i allargar-ne l’horari fins a les 23 h. L’Ajuntament opina, però, que reforçar la línia no servirà i també ha descartat crear un bus llançadora per a turistes.

“La realitat és dramàtica”

Per a totes dues, la saturació pel turisme és insostenible i la realitat, “dramàtica”. Han recordat que la Salut és un barri molt costerut i que el Bus del Barri 116 és l’únic mitjà de transport públic que els permet salvar el desnivell. “Tenim escoles, tenim residències, tenim clíniques… Som molts els qui el necessitem”, sentencia Suay. Afirmen que és essencial resoldre la qüestió, sobretot per a la gent gran que hi viu i que, per exemple, fa la compra a la part baixa, a la zona de Lesseps, on hi ha el comerç. “Si volem un transport públic per als ciutadans, hi ha d’haver alguna mesura més”, conclouen.