El bus llançadora que feia el recorregut entre la plaça d’Alfons el Savi i el Parc Güell continua sense donar servei després que quedés anul·lat a l’inici de la pandèmia, el març del 2020. L’Ajuntament de Barcelona no té previst reprendre el servei del Bus Güell fins que augmenti la demanda turística i, en cas de fer-ho, es planteja que pugui tenir el punt de sortida en un lloc més cèntric, com l’Estació del Nord.

Segons va assegurar la regidora d’Horta-Guinardó, Rosa Alarcón, al darrer Consell de Barri del Baix Guinardó, “de moment no hi haurà bus llançadora al Parc Güell i tornés en un futur no sortirà des de la plaça d’Alfons el Savi”.

Demanen que se’n retirin les marquesines

Les marquesines de les parades d’inici i final de recorregut continuen al seu lloc, així com el punt de venda de bitllets, situat a la ronda del Guinardó. L’Associació de Veïns del Baix Guinardó es va oposar de bon inici que el punt de sortida del bus llançadora fos la plaça d’Alfons el Savi. A diversos carrers del barri amb un fort desnivell, com el de Praga, han de suportar diàriament el fum i soroll d’autocars turístics a més dels que generen els de les línies regulars de TMB. Ara han fet la petició que se’n retiri la marquesina i que es deixi de pagar el local que s’utilitzava com a punt de venda d’entrades.

“No entenem que després d’un any i mig sense funcionar, no hagin posat cap avís a la parada o l’hagin tret directament”, afirma Räul Barahona, membre de l’entitat. El servei del Bus Güell, gestionat per B:SM i operat per Moventis, es va iniciar l’abril del 2019. Es tractava d’un bus llançadora amb la idea de descongestionar les línies de busos regulars que pugen per la carretera del Carmel, com la 24 i la V19.

Es recuperen les visites al Parc Güell

Actualment l’entrada al Parc Güell continua anant per reserva i segons dades de B:SM, que és qui gestiona l’espai, aquest octubre han visitat el parc 243.000 persones. La xifra encara és inferior a la de l’octubre del 2019, quan hi van passar 282.000.