La reforma d’un dels eixos més emblemàtics de Barcelona, la Rambla, ha començat aquest dilluns, 3 d’octubre. L’Ajuntament preveu que les obres s’allarguin fins al 2030 i es distribueixin en cinc fases, tot i que la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanzs’ha compromès a escurçar els terminis per intentar acabar els treballs abans, tal com reclamen veïns i oposició. La inversió per a tota la reforma és de 44,5 M €.

El primer tram on s’actua, de 117 metres, és entre el monument a Colom i el carrer del Portal de Santa Madrona. L’objectiu és obrir la Rambla al mar amb una zona d’estada a les Drassanes. S’hi plantarà arbrat, es renovarà l’enllumenat i es modificarà el traçat de l’avinguda de les Drassanes, que passarà més a prop del Museu Marítim. Durant aquesta fase, que s’allargarà un any i mig, es traslladaran de lloc una desena d’estàtues humanes i es ressituarà un quiosc de premsa.

De com afectarà aquesta remodelació històrica els comerciants i veïns de la Rambla n’hem parlat aquest dilluns a ‘bàsics’ amb Fermín Villar, president d’Amics de la Rambla; Anna Matamala, gerent del Restaurant Moka 1934; Pau Bosch Domínguez, veí de la Rambla arquitecte i paisatgista, i Danae Esparza, cap d’estudis del Grau en Disseny ELISAVA.