Un acte vandàlic amb 70 persones implicades al metro de Barcelona va obligar a interrompre el servei a les línies 2 i 4 durant la matinada d’aquest diumenge. La intervenció dels vigilants del metro va permetre identificar un dels autors de l’atac i TMB ha anunciat que denunciarà els fets.

En una entrevista al ‘bàsics’, de betevé, Manuel Ángel de la Cruz, delegat sindical del Sindicat Professional de Seguretat (SPS) i del comitè de Prosegur, ha explicat que en aquests casos els vigilants del metro no poden fer gaire. De fet considera que només poden donar avís als Mossos. “70 persones de cop no es poden controlar”, ha assegurat.

Asseguren que estava coordinada des de fora de l’estat

De la Cruz explica que abans aquest tipus d’actes vandàlics els feien “xavals més joves, que eren entre quatre o cinc i es podia controlar”. Ara, això ha canviat i, de fet, explica que aquesta “quedada no es va organitzar aquí, es va fer fora d’Espanya”. Els vigilants del metro han alertat que aquest cop no hi ha hagut ferits, però que “la propera vegada no sabem com poden reaccionar”.

Van pintar dos trens i tres estacions de la xarxa de metro: Jaume I, Universitat i Passeig de Gràcia. Esborrar les pintades a les diferents estacions del metro costarà 135.000 euros.