El president del Comitè Assessor d’Infraestructures, Santi Vila, ha explicat al ‘bàsics’ que li agraden les superilles, tot i que ha opinat que en alguns casos no es van fer amb totes les complicitats necessàries. En la línia de reduir l’espai del vehicle privat, ha afirmat que “complicar la vida a la mobilitat privada m’agrada però altra cosa és prohibir”. Vila s’ha mostrat més partidari d’oferir un transport públic potent que permeti a la ciutadania escollir quin mitjà de transport és el més convenient. “El ciutadà s’adapta sempre que tingui alternativa”, ha sentenciat.

“Ampliar l’aeroport però amb criteris ambientals”

L’exconseller de Territori i Sostenibilitat ha apostat per abordar l’ampliació de l’aeroport i ha afirmat que “les administracions s’equivocarien si fugen d’estudi i desaprofitem l’oportunitat de creixement”. Vila ha dit que Aena té els diners i que Barcelona es mereix un aeroport internacional potent. Amb tot, ha puntualitzat que aquesta operació s’hauria de fer seguint criteris ambientals i ha defensat que l’afectació seria inferior si es produís a la Ricarda, creada artificialment, que no a l’espai natural del Remolar.

El president del comitè no s’ha volgut pronunciar sobre la proposta d’ampliació de l’aeroport de Foment del Treball, que podria tenir afectacions en l’operativa del port. De fet, ha insistit que les instal·lacions portuàries tenen molt limitada l’activitat i aquest condicionant és una variable molt important a tenir en compte.

A favor del traspàs de Rodalies però amb més pressupost

Un altre tema de debat important pel que fa a les infraestructures és el traspàs de Rodalies perquè “tot el que sigui apropar la gestió i poder fiscalitzar millor és una bona notícia”. Però ha alertat que “disposar d’un instrument determinat no implica millor gestió” i ha posat en relleu que “és important que vagi acompanyat d’una gran dotació pressupostària que posi al dia la infraestructura”.

“Sintonia total amb Collboni”

Santi Vila ha explicat que “la sintonia amb Collboni és total” i ha evitat parlar de noms pel que fa a les preferències entre les aliances del govern de la ciutat. Però ha dit que se sentiria més còmode si el soci de Jaume Collboni ajudés que hi hagués un consistori fort, progressista i amb criteri de creixement però tenint en compte la sostenibilitat. I ha deixat clar que “si algú està pel decreixement no va amb mi”.

Pel que fa a l’amnistia, Vila ha celebrat la llei acordada amb Pedro Sánchez, malgrat que ha incidit que “les formes no han estat les millors i són millorables”. I ha dit que sent una qüestió històrica l’ideal hauria estat que ho pactessin els partits majoritaris a l’Estat espanyol, el PSOE i el PP.