La terrassa del restaurant Marinada, al carrer de Casp, va servir el juny del 2021 per presentar un dels prototips que havia de servir per començar a substituir les tanques grogues de formigó (anomenades New Jersey) i pilones provisionals que envoltaven les seves taules a la calçada. Una illa de cases més enllà, el restaurant Rare tot just fa un mes que acaba de rebre la plataforma definitiva que li ha permès dir adeu, després de tres anys, a l’urbanisme provisional. En Jordi i l’Ivan, responsables dels dos espais, fan balanç de la consolidació definitiva de les terrasses.

Els més veterans: “Ens funciona molt bé, però cada dia hem d’entrar les plantes”

“La primavera del 2021 l’Ajuntament ens va trucar per si volíem participar en la prova pilot, i vam dir que sí. Això ens va permetre afegir tres taules més de les que teníem sobre la plataforma, que és de fusta. De cara al bon temps, se’ns omplen cada dia i tenim cua per seure-hi. Això sí, primer deixàvem les plantes fixes, però un dia van desaparèixer, i ara hi tenim uns testos que enretirem de nit”, explica Jordi Sol, gerent del restaurant Marinada.

Els més novells: “Els clients se senten més segurs, però ens ha sortit car”

“Estèticament, hem passat d’una terrassa a l’asfalt delimitada amb pilones, que creava desconfiança en els clients, a un espai on el client se sent més segur. Per això jo veig que la plataforma és correcta. Ara bé, el preu m’ha semblat desorbitat, he pagat 9.000 €, i per la rotació del meu negoci calculo rendibilitzar l’espai en dos anys. Crec que hauria anat bé tenir més ajudes”, diu Ivan Hernández, propietari del restaurant Rare.