Tot i això, el president del grup Demòcrata, Xavier Trias, ha volgut deixar clar que la proposta té data de caducitat: “El pacte d’estabilitat és per ara, no per a tota la vida”. Una sentència que no ha anat acompanyada dels matisos d’aquesta assegurança de govern tot i que han obert la porta a pactar el pressupost municipal. El president del grup d’ERC, Alfred Bosch, ha assegurat que l’oferta implica “lleialtat a la ciutat” i ha dubtat que el govern municipal pugui aprovar algun pressupost “si segueix com fins ara”.

A més, tant Trias com Bosch han carregat contra els socialistes i han criticat que puguin seguir dins el govern mentre donen suport a la intervenció d’institucions catalanes. Especialment crític ha estat el president Demòcrata, que ha destacat el malestar amb el líder socialista, titllant-lo de “problema”.  Bosch ha considerat un “error” el pacte entre Barcelona en Comú i el PSC i ha demanat a Colau “que no es torni a equivocar”.

Davant els possibles dubtes que podria tenir l’alcaldessa sobre fer-los confiança, Trias ha insistit en la vàlua de les seves promeses: “Hem tingut un tracte molt dolent per part del govern de Colau, però si jo dono la meva paraula la compliré”. Pel seu cantó, Bosch ha reiterat la constant oferta republicana com a alternativa al PSC.