Núria Gironès, del restaurant del Raval Ca l’Isidre, passa pel ‘Mirador Barcelona’, del “bàsics”, una talaia des d’on mirar amb perspectiva la ciutat. Aquest clàssic de la cuina barcelonina va obrir portes el 1970 al cor de la ciutat. Ubicat al carrer de les Flors, 12, va néixer com a restaurant de cuina tradicional catalana i mediterrània amb el producte de temporada, el clar protagonista.

El 2017, la Núria Gironès va heretar les regnes de l’espai dels seus pares i continua amb l’essència de Ca l’Isidre alhora que hi aporta aire fresc als plats i es manté fidel al barri. Considera que “el Raval és un dels barris de Barcelona que no està suficientment valorat, sobretot pels barcelonins”. Explica que just abans de la covid hi va haver un moment en què va pensar marxar del barri i portar el negoci a un altre punt de la ciutat ja que va baixar el volum de visitants, però, finalment, va decidir apostar pel barri del Raval i ser fidel a la família.

“Al Raval no hi veig més perill que en un altre barri”

La restauradora defensa el barri i, tot i que es troba amb persones que diuen que els fa por anar-hi o que queda lluny, ella considera que molts dels problemes del barri no són locals sinó globals. I que tot i que es pugui pensar que contínuament hi passen coses, diu que això fa que també estigui contínuament vigilat i ben comunicat. Assegura: “No hi veig més perill que en un altre barri”. I, pel que fa a la brutícia, considera que el problema és que està bruta tota la ciutat.

“El turisme de més qualitat i menys volum”

Gironès és crítica amb el turisme i creu que no s’ha gestionat bé. Considera que s’hauria d’haver conduït d’una altra manera: “Més qualitat i menys volum. Molestaria menys i deixaria bastant més”. Assegura que es troba amb barcelonins que es retiren de llocs que els agraden o estimen pel volum de turisme.

Pel que fa al seu àmbit professional, la restauració, explica que és un dels hams turístics de la ciutat. Ara bé, també creu que, tot i tenir una oferta molt bona, hi ha poca cuina local autèntica barcelonina amb canelons, escudella, suquets…

“S’ha d’apostar per Barcelona”

Entre Barcelona i Madrid, ella ho té clar. Per això diu que no ha marxat de la ciutat. Madrid no li agrada com l’apassiona Barcelona, tot i que sí els madrilenys. Aquesta pugna entre ciutats considera que és un fenomen cíclic que passa i que “s’ha d’apostar per Barcelona”.

Gironès diu que és una “apassionada” de Barcelona

“Soc superfan de Barcelona, de les millors ciutats del món”, ha sentenciat Gironès, que fa una llista de llocs preferits d’una ciutat que diu que “l’apassiona”. Alguns són la plaça de Sant Felip Neri, la Ciutadella, el Teatre Grec, el passeig de Picasso, el carrer d’Ausiàs Marc o l’arquitectura de la Dreta de l’Eixample. Diu que habitualment es mou amb bici i caminant “per agafar aire” i el cotxe de nit, per anar i venir del restaurant.

No s’oblida del Mercat de la Boqueria, l’espai de referència del seu pare, on anava cada dia. De fet, fa dos anys li van fer un homenatge a Isidre Gironès. La Núria ara va més al Mercat de Santa Caterina, que queda a mig camí de casa seva, a l’Eixample, i Ca l’Isidre. Tot i això, continua visitant un parell de parades de la Boqueria que no fallen.