Alapar, Quimet d’Horta, La Forquilla i Roots & Rolls, Premis Barcelona Restauració 2023. Aquestes diferents propostes combinen plats avantguardistes, un bar de barri pràcticament centenari, un espai de sabors asiàtics i una carta de cuina de mercat. També hi ha hagut dues mencions honorífiques: al Cafè del Centre pels seus 150 anys d’història i al restaurador Pere Chías. N’hem parlat al ‘bàsics’ amb Vicky Maccarone, del restaurant Alapar, i Mireia Pascual, del restaurant La Forquilla de Nou Barris, que ha destacat: “Barcelona és una explosió gastronòmica i tot es complementa”.

A La Forquilla de Nou Barris li reconeixen “un ADN vinculat a la vida dels mercats de Barcelona i una aposta per la sostenibilitat i el compromís corporatiu”. Es tracta d’un negoci familiar que cada dia elabora un menú de cuina de mercat, amb producte fresc i de temporada.

Alapar, situat al carrer de Lleida, és el projecte de Jaume Marambio i Vicky Maccarone. El jurat els ha valorat que són “una proposta única a la ciutat amb un local avantguardista i d’alta gastronomia que representa la ciutat més cosmopolita”. Explica Maccarone que marquen diferències: “De tàrtar de tonyina tothom en té un i nosaltres volíem no caure en això”.