El projecte A-porta ha alertat que a Ciutat Meridiana hi ha “prop del 10 % dels veïns amb l’electricitat punxada“. És una dada que ha donat a conèixer al programa ‘bàsics‘ Celso Pérez, coordinador del programa, també conegut com Picaportes, que busca conscienciar i informar els veïns del barri sobre la pobresa energètica i com combatre-la.
[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Mira la taula amb membres del projecte A-porta” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/basics/projecte-a-porta-pobresa-energetica/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]
Segons ha explicat Pérez, tenir l’electricitat connectada il·legalment “és una conseqüència de les dificultats que posen les elèctriques per disposar d’un comptador -d’electricitat- social”. Aquesta situació de pobresa energètica -ha recalcat- comporta que “un 20 % dels veïns de Ciutat Meridiana no poden adequar casa seva al fred“. El problema principal que es troben els que ho pateixen “són les humitats, deficiències en els tancaments de les finestres o impagaments en alguna factura d’electricitat”.

Teixir una xarxa de confiança

Un dels propòsits d’aquest projecte és generar confiança entre els veïns, perquè són els mateixos veïns del barri els que informen, casa per casa, de com estalviar electricitat, com abaratir la factura o com tramitar els descomptes que preveu la llei per a casos de vulnerabilitat.

En aquest sentit, una de les voluntàries d’A-porta, Gladis Tantalean, explica que “nosaltres piquem a la porta per ajudar-los i informar-los” a diferència “dels comercials de les elèctriques, que enganyen la gent amb productes o serveis que els encareix la factura”.

Comparteix a: