L’Ajuntament ha anunciat aquest divendres que el Borsí es rehabilitarà i que se n’obtindran 3.000 metres quadrats destinats a dos equipaments: un de cultural i un altre per a usos veïnals. Tanmateix, s’ha revelat el sistema de gestió dels dos espais del Borsí: l’equipament cultural anirà a càrrec de l’Administració, i els espais per als veïns seran de gestió comunitària. Ho ha confirmat el consistori en un comunicat en què assegura que tot plegat s’ha transmès als membres de la plataforma El Borsí pel Barri, en una reunió mantinguda amb el regidor d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, i la regidora del districte de Ciutat Vella, Gala Pin.

Tot i que no s’ha detallat cap calendari d’obres, el consistori informa que la rehabilitació “serà una realitat aquest mandat”. Això vol dir, com a màxim, la primavera del 2019. El pressupost serà de 3,5 milions d’euros per donar-hi uns nous usos que encara s’han de concretar. Segons el comunicat municipal, “els veïns hauran de definir els usos de l’espai veïnal”, i pel que fa a l’equipament cultural, es definiran “un cop finalitzi l’estudi de diferents opcions” que hi ha sobre la taula.

Un bescanvi del classicisme

El Borsí és un edifici construït a finals del segle XlX, obra de Tiberi Sabater, a la plaça de la Verònica, del barri Gòtic. Té quatre plantes, i és considerat Bé Cultural d’Interès Local. La propietat era de la Generalitat, fins que la titularitat es va cedir a l’Ajuntament de Barcelona en el marc d’un conveni per finançar la construcció de la Línia 10 Sud del metro.