A Glòries, a tocar del Mercat dels Encants, on hi havia fins fa no gaire el bosc de les alzines, comença a aixecar-se l’Illa Glòries, la promoció d’habitatge públic més gran de BarcelonaTindrà 238 pisos. Del total, 125 habitatges seran de lloguer i la resta, 113, s’adjudicaran en règim de dret de superfície.

L’Illa Glòries està formada per quatre blocs d’habitatges de diferents alçàries, d’entre sis i 11 plantes (el bloc més alt té la façana a Glòries). Entre els edificis tindrà dos patis interiors de grans dimensions des d’on es podrà accedir als habitatges. Aquestes obertures garantiran la il·luminació natural i ventilació dels pisos. Als patis interiors hi haurà zones comunes per als veïns amb la possibilitat de fer-hi espais d’estada, jocs infantils o aparcaments de bicicletes, entre altres usos.

Al ‘bàsics’ en parlem amb dos dels arquitectes dels equips que hi ha darrere el projecte, Anna Llonch, cofundadora de Cierto Estudio, i Manuel Sánchez-Villanueva, d’Haz Arquitectura. Han explicat que el seu model d’habitatge és innovador, “per a nous models socials com famílies diverses, que volen viure en comunitat”. També han destacat que els materials de construcció són sostenibles. “Principalment hem treballat amb la fusta per no generar formigó”, ha detallat Llonch.