L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat aquest dilluns que preveu restringir l’accés en cotxe al centre per Nadal en cas de col·lapse i quan els pàrquings estiguin plens. En una entrevista al ‘bàsics’, Núria Paricio, directora institucional de Barcelona Oberta, ha valorat aquest dispositiu: “No espantem la gent, necessitem que vinguin i comprin”. De fet, ha insistit que no cal anunciar aquestes mesures, considera que si hi ha un col·lapse al centre de la ciutat, que s’hi actuï, “hi ha mecanismes”, però creu que “no s’havia de dir”.

La recomanació del consistori no és nova: evitar el vehicle privat i anar a peu o fer servir el transport públic. Tot i això, durant el primer cap de setmana de la campanya de Nadal, el centre es va col·lapsar. Un dels problemes va ser que tot i que els pàrquings estaven complets els conductors van fer cua esperant que quedés una plaça lliure. Tot i això, Paricio creu que hi ha molts pàrquings com perquè sigui un problema accedir amb vehicle privat a la ciutat.

“Barcelona brilla”

Una altra novetat que ha anunciat l’Ajuntament és que s’ampliarà una hora més l’enllumenat de Nadal dels carrers. A partir del dia 15 de desembre, entre setmana no s’apagaran els llums fins a les 23 h i divendres i dissabtes fins a la mitjanit. Els comerciants ho valoren molt positivament. Segons Pròsper Puig, president de Barcelona Comerç, els llums de Nadal són una despesa molt gran per les entitats comercials i és important que tinguin vida, a més considera que per a la restauració sobretot és molt important. 

A més, els comerciants consideren un encert la il·luminació dels carrers de ciutat com Aragó, que paga l’Ajuntament de Barcelona, ja que no hi ha associació de comerciants. “Són magnífiques”, valora Núria Paricio, i per Pròsper Puig, “Barcelona brilla”.

Els festius oberts, a debat

Ja fa dos diumenges que totes les botigues de Barcelona poden obrir tots els festius fins a Reis. Una marató que els eixos comercials ja han alertat que són massa festius. Tot i això, consideren que cal un debat sobre aquest tema, Pròsper Puig creu que si es vol un servei de qualitat no és pot obrir sempre. També, reconeixen que moltes botigues “se salven per la campanya de Nadal“, ja que en aquestes dates la gent fa un extra i consumeix.