(ACN) Una quarantena d’entitats han signat un manifest que reclama treure les motos de les voreres. Es tracta d’una proposta de Catalunya Camina, ECOM, BACC, FAVB, Eixample Respira, PTP, P(A)T i Revolta Escolar. Demanen incloure la prohibició d’estacionar motos a les voreres dins de l’ordenança de circulació de vehicles i vianants de Barcelona, que està previst que es modifiqui durant les properes setmanes.

Sota el lema “Recuperem les voreres: Fem fora les motos de les voreres”, les organitzacions expliquen que cada dia hi ha 90.000 motos i ciclomotors aparcats a les voreres sense complir les condicions establertes a la normativa municipal. Això fa que ocupin 26.000 m² d’espai públic i creïn situacions de risc.

Asseguren que l’Ajuntament no fa complir la normativa

Les entitats recorden que la llei estatal de trànsit prohibeix l’aparcament de vehicles a motor sobre les voreres, mentre que l’ordenança de circulació i vianants de Barcelona sí que permet l’estacionament de motos a les voreres en determinats casos. Lamenten, a més, que en molts casos no es compleixen aquestes condicions i que ni l‘Ajuntament de Barcelona ni la Guàrdia Urbana han estat capaços de fer complir la normativa existent.

Les entitats afirmen que s’hauria d’aprofitar el canvi urbanístic de la ciutat per incloure-hi també aquesta prohibició, per alliberar espai i garantir el dret a l’accessibilitat perquè totes les persones puguin desplaçar-se sense obstacles. Els impulsors i signants reclamen també als grups municipals que donin suport a la iniciativa.