La CUP aspira a tornar a treure representació a les eleccions municipals del 2023 per revertir la tendència a fer polítiques de dretes que considera que ha marcat el govern dels comuns i el PSC: “Tot i que les propostes es mouen en l’àmbit de l’esquerra, les aliances i les negociacions fan que no sempre tinguin al centre les classes populars“, ha dit Basha Changue, candidata a l’alcaldia de la CUP, en una entrevista al programa ‘bàsics’.

Segons Changue, la formació ha de tornar a entrar al ple per trencar una dinàmica que Colau no ha revertit: “Van 40 anys de continuisme del PSC i Convergència que els comuns han apuntalat”. També ha sumat Esquerra a la crítica, de qui considera que el seu suport extern al govern “no està responent” a les preocupacions dels veïns: “Entenem que estan còmodes i volen seguir amb aquestes aliances”, ha dit.

Changue, sobre un pacte amb els comuns: “Tenim algunes visions compartides en la teoria, però no a la pràctica”

Quan se li ha preguntat per possibles pactes postelectorals, la candidata ha assegurat que la CUP posa una línia vermella en les propostes “que no prioritzen les classes populars i les seves necessitats materials” i no ha volgut concretar cap possibilitat de pacte: “Ho valorarem quan hi hagi propostes concretes. Sobre els comuns, Changue ha dit que hi ha “visions compartides en la teoria, però no a la pràctica”. Pel que fa a la possibilitat de facilitar una majoria independentista amb Junts o amb ERC, considera que “l’alliberament nacional és indestriable de la lluita pels drets socials”.

Barcelona està bruta? “És una evidència que no es pot negar”

Changue considera una “evidència” els problemes de neteja de la ciutat i els atribueix al model de gestió: Apostem per la titularitat pública perquè és important que la distància entre les decisions i l’execució sigui curta i que no hi hagi lucre empresarial”. En seguretat, considera que cal una mirada que inclogui la justícia social: “La seguretat humana significa accés a l’habitatge, capacitat econòmica i vida digna”.

“Les superilles no poden ser bolets”

Sobre les superilles, considera que “estan bé”, però en critica la provisionalitat: “No poden ser transitòries ni bolets que no estan implicats amb la resta de la ciutat. La superilla de l’Eixample ens sembla una bona iniciativa, sempre que hi hagi una mirada àmplia amb la resta de la ciutat i l’àrea metropolitana”.