La urbanització temporal a la Gran Via de les Corts Catalanes a l’entorn de la plaça de les Glòries és un fet. Ja és possible passejar pel seu tram central, comprès entre la rambla del Poblenou i la plaça de les Glòries, entre arbrat i bancs de formigó. Però el tret més característic d’aquest urbanisme tàctic, sens dubte, és la pintura de colors a la calçada amb el panot tradicional de Barcelona. Es tracta d’una actuació provisional inspirada en el projecte definitiu que encara està en la fase de redacció.

Bancs sense respatller

El veïnat de la zona, especialment la gent gran, troba pegues als bancs d’aquest urbanisme tàctic. Asseguren que són massa baixos i, a banda, no poden recolzar l’esquena perquè no disposen de respatller. És el cas de la Montse, que assegura que “m’hauran d’aixecar amb grua”. Aquesta dona, al costat d’altres veïnes, asseguren que la urbanització actual “no és el que ens havien promès”. Qui sí afirma estar content amb aquest urbanisme tàctic és l’Antonio, que diu que ara és possible passejar tranquil·lament i “afavorir la bona convivència“.

Tram “lliure” de trànsit

Un dels principals objectius de l’obertura total del túnel era fer d’aquest tram un espai lliure de trànsit. Un extrem que no es compleix del tot a la banda muntanya de la Gran Via, on hi ha els comerços, ja que els veïns asseguren que diàriament es formen cues de cotxes per accedir a la Gran Via.

La urbanització temporal d’aquest entorn ha motivat que la circulació d’autobusos en ambdós sentits es traslladi al cantó mar a l’entorn de les Glòries. Això també ha motivat algunes queixes veïnals, ja que segons l’Antonio o la Lídia, “passeges tranquil·lament i de cop passa l’autobús i no te l’esperes”.

L’Ajuntament explicarà als veïns com avança el projecte

Des de l’Ajuntament han anunciat aquest dilluns que en les properes setmanes explicaran com avança el projecte definitiu a l’entorn de les Glòries. El mes d’agost el consistori va assegurar el soterrament del trànsit per sota la plaça havia contribuït a reduir les emissions contaminants.