“Han avançat molt, ja han soterrat dues vies, ara dóna gust venir“. Ho diu el Nicolás, amb l’expertesa que li atorguen les hores que passa inspeccionant les obres de la futura estació de la Sagrera: “Vinc cada dia. Vaig començar el 2014, des que em vaig jubilar”. El discurs és més optimista que quan el vam conèixer el novembre del 2021. Aleshores no les tenia totes de veure l’obra acabada: “Espero que s’acabi però amb 72 anys que tinc no se si hi arribaré”.

Qui ara també es mostra més confiat és el Manuel. Si fa un any i quatre mesos ens deia: “la Sagrada Família sí que la veig més acabada però l’estació, amb l’edat que tinc crec que no l’arribaré a veure”, avui admet que “això és una altra cosa”. Tot i així insisteix a demanar “més grues i formigó perquè aquesta obra és molt gran!”.

Els jubilats que revisen diàriament les obres de la Sagrera no confien a veure-les acabades
Diàriament controlen l’avenç de les obres de l’estació de la Sagrera des del pont de Calatrava i coincideixen a dir que “van massa lentes” i que “falten operaris treballant-hi”

“Cadascú dona la seva opinió, com amb el futbol”

El pont de Bac de Roda ofereix unes vistes privilegiades a les obres i per això a diari s’hi aturen molts veïns, la majoria persones jubliades. “Això de mirar les obres és com una tradició. De què parlarem sinó! De vegades compartim l’experiència, cadascú dona l’opinió com amb el futbol i així passem el matí”, explica el Miguel, que també confia que en uns anys “pugui canviar el paisatge d’obres amb el què portem tant temps els que vivim aquí”.

“Ara corren, ara sí que es nota. Cada dia que passes hi ha un pilar més”, comenten la Montserrat i el Jordi que, tot i així dubten sí que veurà l’obra acabada seran ells “o més probablement els nostres nets”. Després de tants anys passant-hi revista el Manuel fa una reivindicació: “amb l’edat que tenim ens morirem sense veure-ho i ho volem veure!”.