L’advocada d’Alerta Solidària Norma Pedemonte denuncia irregularitats i amenaces en la detenció de la Paula, una de les persones que van ingressar en presó preventiva arran de les protestes i aldarulls a Barcelona per la sentència del procés, i que aquest dilluns a la tarda ha estat posada en llibertat provisional amb compareixences al jutjat cada 15 dies. “És un procediment irregular que ha atemptat contra drets fonamentals”, sosté Pedemonte.

En una entrevista al programa ‘bàsics‘, de betevé, Pedemonte ha criticat que la Paula va estar incomunicada 12 hores des del moment de la seva detenció: “No és habitual que sigui així”, assegura l’advocada. A més, ha explicat que l’arrestada “va viure escenes violentes cap a altres detinguts” i que un agent la va amenaçar: “Si hi ha algun mort, no serà del bàndol de la Policia Nacional”, assegura que li va dir.

D’altra banda, l’advocada critica que la policia podria haver fet un “copia i enganxa” dels atestats: “S’intueix que hi ha una única plantilla per a tots els casos”, un fet que considera “molt greu”. De fet, en l’atestat de la Paula no hi figuren “indicis de quines accions va realitzar ni suposades lesions a un agent“, afegeix Norma Pedemonte, fet pel qual el Jutjat d’Instrucció núm. 30 de Barcelona ha acordat deixar-la en llibertat provisional.

Nega haver llançat “qualsevol mena d’objecte”

La noia va ser detinguda pels volts de les 18 h durant la vaga general del divendres 18 d’octubre, segons relata Pedemonte, i va ingressar a la presó de dones de Wad-Ras. “Enmig d’una càrrega policial, la Paula va desaparèixer”. De fet, segons la seva advocada, ella “nega haver llançat qualsevol mena d’objecte”, tan sols “estava exercint el seu dret de protesta”, subratlla Pedemonte. La fiscalia, però, l’acusa de desordres públics i atemptat als agents de l’autoritat.

“Les defenses estudiarem què fer”

Per tot plegat, l’advocada d’Alerta Solidària ha explicat que les defenses de les persones detingudes es reuniran en els propers dies per decidir si emprenen accions legals pels arrestos. No obstant això, Pedemonte reconeix que “la prioritat és treure les persones dels centres penitenciaris”.