Després que l’alcaldessa, Ada Colau, hagi demanat per carta a la Generalitat congelar les tarifes del transport públic, el PSC, també del govern municipal, ha demanat mantenir el debat dins de l’Autoritat del Transport Metropolità. “És bo que l’ATM no sigui espai de discussió pública. Hem de continuar fent discussions en el si de l’ATM”, ha opinat la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, en una entrevista al programa ‘bàsics‘, de betevé.

Rosa Alarcón al ‘bàsics’

ENTREVISTA COMPLETA

La regidora socialista ha convidat tots els actors metropolitans a continuar negociant i debatent per aconseguir un acord que permeti definir què fer amb les tarifes. “Estem en context de crisi i cap de les tres administracions no volem incrementar el preu del transport, sobretot el dels títols més utilitzats“, ha dit. Ara bé, recorda que en qualsevol cas l’última paraula la té l’ATM.

Nou fons covid per al 2021

Després que el transport públic hagi tancat el 2020 amb 180 M € de pèrdues a causa de la pandèmia, la també presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona celebra que els pressupostos generals de l’Estat permetran recuperar els nivells d’inversió previs al 2012. Davant la previsió que durant l’any que ve encara no es recuperi l’afluència de passatgers prèvia a l’epidèmia, TMB preveu que hi hagi un nou fons covid per al 2021.