El pòdcast de l’Arxiu Municipal de Barcelona, ‘Barcelona AMB Paraula d’Arxiu‘ ha guanyat els Premis Sonor del pòdcast en català en la categoria de millor guió. La gala de la primera edició dels premis, impulsats per la revista ‘La Mira’ amb la col·laboració de Catalunya Ràdio s’ha celebrat aquest dilluns a l’Antiga Fàbrica Damm. A la gala hi ha assistit l’arxiver en cap de l’Ajuntament de Barcelona, Joaquim Borràs, juntament amb Ana Pazos, cap del Servei de Coordinació de Centres de la Direcció d’Arxius, i els responsables de la realització i locució del pòdcast, Xavier Cazeneuve i Pere-Andreu Jariod.

Barcelona AMB Paraula d’Arxiu‘ es va començar a emetre el mes de juny del 2021 amb l’objectiu de donar a conèixer els fons documentals conservats als diferents centres de l’Arxiu Municipal de Barcelona a partir d’un format totalment innovador. Cada episodi gira al voltant d’un document o una temàtica en concret, des de documents com el ‘Calaix de sastre’, del Baró de Maldà, o el ‘Llibre de les fonts’, ambdós conservats a l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona, fins a moments històrics com la proclamació de la República o l’annexió del poble de Sarrià a Barcelona.

Els pòdcasts ‘Barcelona AMB Paraula d’Arxiu‘ s’emeten per betevé 91.0 FM cada dimarts a les 20 h. Tots els capítols estan disponibles al web de betevé.