Amb 25 anys Pau Donés va decidir treure’s la corbata per dedicar-se al que més estimava, la música. Convertit en un símbol de la música pop a finals dels 90, Donés pertany a la generació de venera el disc de vinil.

Pau Donés reconeix que va ser un nen feliç però que no té bon record del col·legi perquè no trobava respostes a les seves inquietuds de persona hiperactiva. En canvi, conserva molt bons moments de la vida al camp pels prats de Montanui, a Osca, d’on era la seva família. També recorda quan la seva padrina li va regalar els primers discos.

“Als 12 anys em va regalar dos discos, l”Uprising’, de Bob Marley,  i el ‘Rock ‘n’ Roll Music Beatles’, i vaig flipar.”

Pau Donés explica que Bob Marley va ser un referent, i per això quan va decidir que es dedicaria a la música i es va tatuar una bandera jamaicana. Als 12 anys la seva mare li van regalar la primera guitarra, a canvi de treure bones notes , i als 15 va formar el seu primer grup, amb el seu germà de bateria, J. & Co. Band, i poc després,  Dentaduras Postizas.

“El primer concert de la meva vida va ser Los Decibelios, al Zeleste antic.”

Era l’època que la música era un senyal d’identitat i d’indumentària. Una etapa que va molt lligada amb ‘La chica de ayer’, quan el pop rock espanyol era la referència.

“D’escriure cançons n’he après bàsicament de Antonio Vega i Kiko Veneno.”

Va estudiar Econòmiques i compaginava els concerts als locals de Barcelona amb la seva feina a una agència de publicitat. Amb els diners que guanyava treballant de publicista es va comprar el seu  primer equip de música, fins que ho va deixar per dedicar-se als escenaris i així va néixer Jarabe de Palo.

“Vam llogar un pis a Gala Placídia i allà teniem un estudi on venia la gent i on vam fer ‘La flaca’.”

Pau Donés es mostra content de la seva trajectòria i assegura que el que sempre l’ha motivat és fer cançons que l’ajudin a viure que l’estimulin i que agradin a la gent.

La banda sonora de Pau Donés

  • ‘Depende ‘, Jarabe de Palo
  • ‘Bad boys’, Bob Marley
  • ‘We go together’, Grease
  • ‘La chica de ayer’, Nacha Pop
  • ‘Heroes’, David Bowie
  • ‘Ole’, Jarabe de Palo