El Japan Weekend Barcelona, que s’ha celebrat durant el cap de setmana a La Farga de l’Hospitalet, ha rebut més de 47.000 visitants i ha fet rècord d’assistents. En aquest edició hi han participat més de 200 expositors. La direcció de l’esdeveniment ha admès que es plantegen traslladar la propera edició en un nou espai més gran perquè en dos anys han crescut amb el doble de públic.

Els assistents han gaudit de diversitat d’activitats: música tradicional i actual, videojocs, manga i anime, arts marcials, concerts i jocs de taula. El Japan Weekend s’ha convertit en un punt de trobada dels anomenats “cosplayers”, que són aquelles persones que es disfressen d’un personatge de manga o d’un videojoc.

Concursos per als “cosplayers”

L’esdeveniment ha acollit el concurs Japan Weekend Cosplay Show, en el qual s’ha escollit la millor representació d’un personatge manga. Es tracta d’una passarel·la de “cosplayers” en què s’ha jutjat la confecció i la màxima semblança amb el personatge fictici. També s’ha celebrat un concurs de videojocs per escollir el representant d’Espanya en el Tokio Game Show que es farà al Japó.

Espai exclusiu per a ‘Bola de drac’

La sèrie de manga ‘Bola de drac’ ha tingut un espai propi per promocionar-se entre el públic assistent. En el saló s’ha pogut veure l’exposició “Dragon Ball Super: Broly”, sobre la nova pel·lícula dedicada a la sèrie. Al certamen s’hi han acostat els actors de doblatge en català de les veus de Vegeta i Broly, Joan Sanz i Josep Maria Mas.

Gastronomia japonesa

Una de les novetats d’aquest Japan Weekend Barcelona ha estat la incorporació de les parades de menjar. El públic ha pogut tastar els plats típics de la gastronomia japonesa, com les “gyozas” (crestes japoneses) o els fideus ramen, però també menjar de sèries o còmics com els dorayaki, una espècie de pa de pessic amb xocolata que apareix als dibuixos de ‘Doraemon’.

GALERIA: