Beca Montserrat Roig i Beca Montoriol

Aquesta setmana s’ha donat a conèixer els noms dels 20 escriptors que han estat seleccionats per la beca Montserrat Roig, concedida per l’Institut de Cultura de Barcelona, dins del programa Barcelona Ciutat de la Literatura de la Unesco. I que consisteix en una ajuda de 3.000 euros a més de l’oportunitat de crear en espais singulars de la ciutat com la Casa Verdaguer, al Museu Picasso o Castell de Montjuïc, durant dos mesos.

Però la gran novetat d’aquest any, és la beca Carme Montoriol, pensada de manera específica per dramaturgs. Com la beca Montserrat Roig, aquesta disposa d’un import total de 12.000 euros per als quatre becats. A més, tots ells podran desenvolupar el seu treball en espais singulars de la ciutat vinculats a la creació escènica: seran l’Escenari Joan Brossa, la Nau Ivanow, la Sala Beckett i el Teatre Tantarantana.

En la beca Carme Montoriol, en total, es van presentar 109 projectes, 68 impulsats per dones i 41 per homes. Finalment s’han entregat a Laia Alsina, Marta Aran, Lluïsa Cunillé i Llàtzer Garcia. Tots quatre projectes seran en català. Algunes de les seleccionades ho han celebrat a les xarxes.

Per altra banda,  la beca Montserrat Roig, que ha celebrat aquest any la seva tercera edició, s’hi ha presentat fins a 243 projectes, 97 impulsats per dones i 146 per homes. Finalment 11 dels becats han estat dones i nou, homes. I pel que fa a la llengua dels projectes guanyadors, deu es faran en català, nou en castellà i un amb alemany.

Els guanyadors són: Jordi Amor, Anna Bou Jorba, Míriam Cano, Robert Juan Cantavell, Álvaro Colomer, Bernat Cormand, Patricia Font, Anna Garcia Soteras, Isabel García Trócoli, Maria Guasch, Toni Iturbe, Sebastià Jovani, Stefanie Kremser, Lucia Litjmaer, Olga Merino, Silvia Rins, Carlos Robles Lucena, Marc Rovira, Laia Soler i Jordi Tomàs.