Quan les artistes Sofia Zuluaga, Macarena Asensio, Raffaella Freyre i Egle Nutautaite-Ortiz van començar a investigar sobre l’escletxa de gènere en el món de l’art, expliquen que es van trobar dades com que un 96 % de las obres venudes en subhasta són d’homes o que les dones representen només un 46 % del total d’artistes que exerceix la seva professió, tot i que representen el 70 % de l’alumnat de Belles Arts. Per transformar aquesta situació, van crear WO (Women Art Community) una comunitat de dones en l’art que té el seu epicentre a Barcelona, però que ja aplega una setantena de creadores d’arreu del món.

Un espai d’intercanvi de coneixements

WO és una comunitat inclusiva que engloba artistes de diferents disciplines i tècniques, així com galeristes, curadores i altres professionals dones o de gènere no binari. A través d’aquest espai, les seves fundadores volen crear una gran base de dades i d’intercanvi d’informació que pugui ser útil a qui es vulgui fer un lloc al món de l’art. L’objectiu és promoure formacions en línia gratuïtes que tractin temes d’utilitat per a un artista, per exemple, com posar preu a una obra, fer enviaments internacionals, com gestionar els drets d’imatge o entrar en el circuit de galeries.

“Indómitas”, art figuratiu per la llibertat

Per a la primera exposició col·lectiva de la comunitat WO les seves fundadores van partir del seu propi àmbit pictòric, la figuració, per proposar a cada artista que reflexionés sobre el concepte “indómitas”, que dona títol a la mostra. D’aquest exercici de llibertat, en contra dels condicionaments socials de gènere, han sortit 40 peces de 14 artistes internacionals en les disciplines de pintura, il·lustració i fotografia que es poden visitar fins al 31 de març al Centre Cívic Baró de Viver.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a
Imatge de l'autor/a