Reivindicar les petites històries, les quotidianes, les que ens passen a tots en el dia a dia. Aquest és l’objectiu de ‘Sincericidio’, debut literari de la periodista hortenca Pam Espigares. La importància de la primera feina, les primeres relacions sexuals, la vivència de tenir un fill són alguns dels temes que tracta la trama d’aquest nou llibre inspirat en la literatura femenina i en autors especialistes en l’autobiografia com el noruec Karl Ove Knausgaard. A banda de la pròpia autora, l’altre gran protagonista del llibre és Horta. Fins i tot hi ha un capítol dedicat íntegrament al barri i a reivindicar-ne l’essència.

‘Sincericidio’, un llibre amb ànima

‘Sincericidio’ és una espècie de suïcidi narratiu que explica una història, la seva, a la recerca de la màxima connexió amb el lector. L’objectiu de l’autora és ser el més sincera i transparent possible explicant les vivències de joventut i infantesa o les relacionades amb el sexe, la feina i la maternitat. Explica que els referents han estat la literatura femenina i els actors actuals que treballen més intensament l’autobiografia com, per exemple, el noruec Karl Ove Knausgård.

Horta, l’altre gran protagonista

Si ve el llibre versa sobra la vida de l’autora i n’explica diverses intimitats, el barri on viu és l’altre gran protagonista de l’obra. Horta està present en totes les històries que s’hi expliquen i, fins i tot, té un capítol propi. Segons explica Pam Espigares, la idea és preservar i reivindicar la vida de barri.

‘Sincericidio’ el publica Suburbia Ediciones i es pot aconseguir tant al web de l’editorial com a les principals llibreries d’Horta. És el primer llibre d’Espigares, però sembla que no serà l’últim. Assegura que ja ha començat a treballar en un segon manuscrit, tot i que encara no vol revelar-ne gaire les característiques.