Amb l’arribada de les vacances d’estiu la programació de música clàssica es trasllada a espais menys habituals, però també és veritat que les grans instal·lacions encara tenen propostes molt interessants. Aquí teniu una llista de 10 concerts de música clàssica que no ens podem perdre durant les vacances.
Luisa Miller (Verdi)
Gran Teatre del Liceu / Del 14 al 27 de juliol / De 12 a 248 euros
Del 14 al 27 de juliol dues grans veus, les de la soprano Sondra Radvanovsky i el tenor Piotr Beczala, coincidiran al Gran Teatre del Liceu, i ho faran interpretant l’òpera ‘Luisa Miller’, de Verdi. Una gran oportunitat per gaudir d’uns intèrprets que omplen els teatres més importants del món, i que tenen un idil·li amb la ciutat de Barcelona, ja que el públic del Liceu els adora.
Bach Underground
Metro Diagonal / Del 13 al 15 de juliol / Gratis
Del 13 al 15 de juliol a l’estació de Metro Diagonal hi sonarà música de Johann Sebastian Bach. Amb el títol ‘Bach underground’, el festival Bachcelona vol anar escalfant motors de cara a una nova edició, que començarà el dia 16 de juliol i s’allargarà fins al dia 21. Amb propostes innovadores com versions de Bach a ritme de samba o swing, a més de lectures més “tradicionals” de l’obra del geni alemany. Tota la informació a: bachcelona.com.
Gustavo Dudamel
Festival Castell de Peralada / Dissabte, 10 d’agost / De 40 a 210 euros
Un any més el Festival Castell de Peralada ens proposa una programació que ens convida a instal·lar-nos-hi. Amb recitals amb cantants com Sondra Radvanovsky o Juan Diego Flórez, o el debut al festival del més mediàtic director del moment, el veneçolà Gustavo Dudamel. Dudamel dirigirà l’orquestra de cambra Mahler, amb la simfonia ‘Tità’ i ‘El somni d’una nit d’estiu’, de Mendelssohn.
Història d’un soldat (La Fura dels Baus)
Festival Castell de Peralada / Divendres, 19 de juliol / De 55 a 90 euros
Àlex Ollé ens proposa la seva versió de ‘La història d’un soldat’, d’Ígor Stravinski, una obra de teatre, però amb música en directe, que Ollé ha traslladat als nostres dies, fent-nos reflexionar sobre l’estupidesa de les guerres, i com aquestes poden destruir a aquells que hi participen.
Joyce DiDonato
Schubertíada (Vilabertran) / Diumenge, 25 d’agost / Entrades exhaurides
A la població de Vilabertran, cada estiu la música de Schubert i, sobretot, el món del lieder, agafen el protagonisme a la Schubertíada. I enguany, el 25 d’agost, hi tenen una visita estelar: la mezzosoprano Joyce DiDonato, que hi interpretarà el cicle Viatge d’Hivern, de Schubert. Una ocasió única per gaudir d’una de les millors veus de l’actualitat, interpretant un repertori íntim que farà les delícies dels afortunats que han aconseguit entrada.
Maria João Pires
Days of Wisdom (Cervià de Ter) / 9, 10 i 11 d’agost / De 52,80 a 125 euros
Els dies 9, 10 i 11 d’agost la població de Cervià de Ter acollirà el festival Days of Wisdom, que dirigeix la pianista Maria João Pires que, a més, participarà en els tres concerts, acompanyada d’altres virtuosos del piano. Interpretaran obres de Bach, Chopin, Liszt i Beethoven, entre d’altres.
Festival de Salzburg
Salzburg (Àustria) / Del 18 al 31 d’agost / De 0 a 440 euros
El festival de Salzburg va néixer per reivindicar Mozart, però amb el temps ha esdevingut un festival de referència pel que fa a les noves produccions operístiques, i amb una programació de concerts amb els millors directors i orquestres del món. Del 18 de juliol al 31 d’agost.
Festival de Bregenz
Bregenz (Àustria) / Del 17 de juliol al 18 d’agost / De 27 a 348 euros
Del 17 de juliol al 18 d’agost a Bregenz (Àustria) s’hi celebra un festival que té aquesta particularitat, grans escenografies que estan situades enmig d’un llac, mentre el públic és a terra ferma contemplant-ho. No només hi fan òperes, també teatre de text i concerts simfònics. Enguany hi destaquen, entre d’altres, l’òpera ‘Rigoletto’ (Verdi) o diversos concerts amb la simfònica de Viena.
La traviata (Verdi)
Arena de Verona (Itàlia) / Fins al 5 de setembre / De 25 a 230 euros
A l’antic circ romà de Verona, l’”Arena”, cada estiu les grans produccions operístiques, amb les millors veus del món, s’hi donen cita. Enguany, entre d’altres, podrem tornar a veure “La traviata” que va dissenyar el director Franco Zeffirelli que, recentment, ens ha deixat.
Festival Wagner de Bayreuth
Bayreuth (Alemanya) / Fins al 27 d’agost / De 10 a 416 euros
Wagner al llarg de la seva vida va lluitar per fer de l’òpera una “obra d’art total”; i per això es va preocupar de compondre la música i escriure el text de les seves òperes, però també les dirigia escènicament i, fins i tot, va construir un teatre per a representar-les amb l’acústica adient. El resultat és el festival Wagner de Bayreuth que cada estiu és un peregrinatge dels wagnerians de mig món, que esperen fins a 10 anys de llista d’espera per aconseguir les seves entrades. Tot molt operístic!