L’Òscar Broc ens parla de còmics amb una forta càrrega política i aprofita per regalar-nos els 3 títols de Pablo Ríos que ha publicat Sapristi‘Presidente Trump. Dios perdone a América’, ‘Presidente Puigdemont. En principio, sí’ i ‘Nuevo desorden mundial’.

Si els voleu, només cal que respongueu la següent pregunta a Facebook o a Twitter i que compartiu la publicació i etiqueteu a qui li voldríeu regalar. Teniu temps fins dimecres, 5 de juny, a les 17 h per participar-hi.

A quin personatge de còmic votaríeu a les properes eleccions?

‘Presidente Trump’ / ‘Presidente Puigdemont’ / ‘Nuevo desorden mundial’

Pablo Ríos. Sapristi, 2016, 2017, 2018

Tres vinyetes de sàtira política que l’autor espanyol Pablo Ríos i l’editorial barcelonina Sapristi han publicat als darrers anys a temps real i en consonància amb l’estat polític del moment. Poc després de l’elecció de Trump, Sapristi i Ríos van publicar el còmic dedicat al primer dia del president americà: ‘Presidente Trump. Dios perdone a América’. Després de la polèmica del procés, van publicar ràpidament un còmic dedicat a Puigdemont, titulat ‘Presidente Puigdemont. En principio, sí’. I el darrer publicat, ‘Nuevo desorden mundial’, un còmic que parla dels principals dirigents mundials: des de Merkel a Trump, passant per Putin.

Ríos aposta per una posada d’escena minimalista i no desfigura en excés els polítics. De fet, prefereix que quedin en ridícul per les seves pròpies paraules i declaracions, que Ríos utilitza per fabricar acudits de riure congelat, amb un humor sec, àcid i i molt punyent.