La Christina Rosenvinge Hepworth va néixer a Madrid de pares amb sang danesa i anglesa. I d’aquesta mescla, insòlita a l’Espanya dels 60, ha acabat traient la força per ser, sense dubte, una de les veus més personals del pop estatal. Formada als anys de la Movida, Rosenvinge va liderar bandes com Ella y los Neumáticos, Magia Blanca, Álex & Christina o Christina y los Subterráneos, abans de començar a treure discos en solitari amb el seu nom. Així, durant quasi 30 anys, s’ha mogut pels ambients més alternatius de Nova York, s’ha convertit en referent de cantautores i, de tornada a Madrid, ha consolidat una carrera que s’escapa d’etiquetes i modes, amb unes lletres plenes de contundència i lirisme. Ara tanca la gira del disc ‘Un hombre rubio‘ i actuarà dijous a l’Apolo. Però abans passa per l”Àrtic‘, on ens agrada parlar amb artistes que, com ella, sempre ho arrisquen tot.

 

‘Un hombre rubio’ i amb sang danesa

A ‘Un hombre rubio’, Christina Rosenvinge recupera la memòria del seu pare, la figura que li va contagiar l’amor per la música i a qui va perdre quan l’artista tenia només 26 anys. A partir d’ell, Rosenvinge ens presenta nou cançons en què s’ha posat en la pell dels homes, i ho ha fet per reflexionar sobre com veuen el món en un moment en què el feminisme està en auge. El disc, que va sortir el 2018, l’ha dut de gira durant més d’un any, i ara acaba amb concerts a Barcelona i a Madrid. A casa nostra la podrem veure aquest dijous 16 a l’Apolo.

El debut literari de Christina Rosenvinge

A més del disc, Christina Rosenvinge va treure el 2019 el llibre ‘Debut’, en què recull les seves lletres, reflexions, idees i records de quasi 30 anys de carrera en solitari. En aquest llibre veiem l’artista a Nova York, assistint als estudis de Sonic Youth, recordant l’11-S, vivint la maternitat o tornant a Madrid i fent nous amics, com Nacho Vegas o Claudio López Lamadrid, el desaparegut editor barceloní que la va animar a escriure aquest llibre. Amb aquests treballs, la veu de Christina Rosenvinge, lliure i sense cotilles, continua sent una de les més importants del panorama musical espanyol.

Un hombre rubio