Jugant a ping-pong de matinada a la plaça d’en Joanic. En aquest context, de manera espontània i voluntat gens pretensiosa, va sorgir la idea d’unir experiències i inquietuds en una banda nova. Els protagonistes de la situació són Guillem Caballero, Natalia Brovedanni i Alfonso Méndez. El resultat, Chaqueta de Chándal

Amb la mateixa informalitat que suggereix la peça de roba que els dona nom, es van anar trobant per posar en comú el talent que ja havien anat desenvolupant en altres projectes musicals: Guillem Caballero a Els Surfing Sirles, Natalia Brovedanni a Santa Rita i Alfonso Méndez a (lo:muêso) i Fighter Pillow. Uns anys després de la seva primera reunió de treball, el 2019 Chaqueta de Chándal va publicar ‘Gimnasia menor’. L’àlbum inclou nou temes, alguns de més de sis i vuit minuts de durada, que beuen de la psicodèlia i el krautrock i que reflecteixen un esperit carregat d’ironia i humor gens exempt de crítica social.

Al ‘Feeel’ ens en presenten una bona mostra, començant per ‘A moderno resabiado no le mires el dentado’. La cançó és una autoparòdia d’actituds compartides per tota una generació que apel·la a l’underground cridant, irònicament, frases com “Mira mi cami rara, me la compré en el Zara”, “No me interesa lo vulgar” o “Paso del Primavera Sound”, festival al qual, per cert, està vinculat un dels membres de la banda. 

També amb ‘Artículo segundo’, que denuncia els fracassos i abusos del sistema imperant de l’estat nació i el pes d’agents com l’exèrcit, el rei o la religió; i ‘El amigo del mal’, portaveu de l’actitud subversiva.   

S’acomiaden del ‘Feeel’ amb ‘Bajón en el Masnou’, el primer tema que van crear plegats, de nit en nit, a la porta d’un bar. Es tracta d’una composició que juga amb les paraules, fent-les començar repetidament en l, s i d: “lengua sudorosa disgusta”, “letrina súper decrépita”, “lemures satánicos danzando”, “licuadora sencilla derrama”, “lefa, speed, Diazepam”… amb noms comuns i propis: “Laudrup, Soler y Denilson”, “Loquillo sonaba dominante”… En definitiva, LSD.

‘A moderno resabiado no le mires el dentado’‘Artículo segundo’El amigo del mal’‘Bajón en el Masnou’