L’Aina Clotet ja fa 25 anys que és un rostre popular a la televisió, al cinema i al teatre catalans. Actriu precoç, amb només 11 anys ja es movia tota sola per l”Estació d’enllaç’, abans de passar ’53 dies d’hivern’ tocant el violoncel o convertir-se en tota una infidel catòdica. I així, aquesta intèrpret amb un germà actor i diverses ‘Germanes’ de ficció, ha fet del seu ofici un ‘Joc de miralls’ que l’ha portada a viatjar al ‘Gran nord’ i, fins i tot, a seguir uns ‘Rastres de sàndal’. I just ara, quan acaba de ser mare, es pregunta si és ‘La filla d’algú’. Potser nosaltres la podem ajudar a esbrinar-ho.

 

A la recerca d’algú

A ‘La filla d’algú’, Aina Clotet interpreta l’Eli, una advocada de bona família a qui se li trastoca la realitat quan desapareix el seu pare. A partir d’aquest moment, comença una frenètica investigació per saber què li ha passat, que la portarà a descobrir que potser la imatge que tenia del seu entorn no era ben bé certa. I tot això, a més, embarassada de set mesos i havent de sentir que li cal repòs, que s’ha de calmar. Amb aquest film, Aina Clotet va guanyar la Biznaga de Plata a la millor actriu de la secció Zonazine del Festival de Màlaga, que es va sumar a la Biznaga al millor film.

11 directors i una història

Aina Clotet ha comptat amb un ampli equip per rodar aquest treball: 11 directors, 17 guionistes, sis directors de producció i set muntadors han participat en ‘La filla d’algú’. Amb aquest film, l’Escola de Cinema i Audiovisuals de Catalunya presenta el tercer projecte realitzat per alumnes d’una mateixa promoció, que s’han repartit les tasques amb la complexitat de dotar d’un mateix to a un relat que ha sigut dirigit per cineastes amb diferents sensibilitats. I tots, capitanejats per una actriu que retorna al cinema amb un paper en què és l’única protagonista en un relat amb tocs de thriller.