suncine cartell 2023


Nova edició del SUNCINE, el Festival Internacional de Cine de Medi Ambient, que se celebra a Barcelona, amb 15 grans estrenes en la Secció Oficial del Festival. Vuit d’elles competiran pel màxim guardó del SUNCINE: el Sol d’Or al Millor Documental sobre cinema ambiental.

Del 2 a l’11 de novembre, el certamen, que arriba a la 30a edició, busca denunciar —a través d’un centenar de pel·lícules— la situació d’emergència climàtica que viu el nostre planeta. I de nou betevé torna a ser un mitjà col·laborador del festival i se’n farà ressò a la programació.

La Dra. Jane Goodall “padrina del Festival” és la imatge de la 30a edició del SUNCINE.


Quan?

Del 2 a l’11 de novembre del 2023 | 5 € l’entrada individual


On

A Barcelona: Cinemes Girona, l’Institut Francés, l’Espai Jove La Fontana i el Centre Cívic de Vallvidriera – Vázquez Montalbán de Barcelona.Els documentals a la Secció Oficial

Jornada Inaugural: 2 de novembre, 19 h, a l’Institut Francès

‘Camí de Marina’ (Carles Caparrós). Documental que inaugura el Festival. Una reflexió profunda sobre com hauríem de gestionar el territori per a construir un país sostenible econòmicament i mediambiental
o que, finalment, col·lapsi.


Jornada de Clausural: 9 de novembre, 19 h, a l’Institut Francès

‘For Tomorrow’ (An Tran). Filmada a Vietnam, Sierra Leone, l’Azerbaidjan, el Perú, l’Índia, Corea, els Estats Units i Guinea durant la pandèmia, la pel·lícula demostra meravellosament com s’ha d’incloure la innovació per a combatre els desafiaments de sostenibilitat més urgents a tot el món.


Documentals que competeixen pel Sol d’Or

 • “Nuclear Now” (Oliver Stone. USA)
  Del sempre controvertit, polèmic i consagrat director Oliver Stone, anal·litzant la polèmica energia nuclear. Com a narrador de la pel·lícula, Stone defensa l’energia nuclear com una font segura d’energia que pot reemplaçar els combustibles fòssils i així ajudar a combatre el canvi climàtic. 
 • “Zoofobia”(Pablo Chehebar, Nicolas Lacouzzi. Argentina)
  Un tribunal declara a Sandra, l’última orangutana del zoològic de Buenos Aires, persona no humana que revoluciona el planeta
 • “Idjanga, the Gorilla Forest” (Caroline Thirion. França)
   8 de novembre a les 19 h a l’Institut Francès. GRATUÏT
  La lluita de Max Hurdebourcq, observador solitari i apassionat dels goril·les i defensor dels boscos
  tropicals d’Àfrica Central.
 • “To the End”
  La visió soci-ambiental global troba el seu reflex en el sorgiment d’una nova generació de líders sobre el canvi climàtic als Estats Units, amb la Congressista Alexandria Ocasio Cortez com una de les protagonistes del documental
 • “Breaking Social”
  Anàlisi dels patrons globals de la cleptocracia i l’extractivisme
 • “Inspire & Conte me”
  Una història inspiradora de persones emprenedores amb el desig de construir un món més sostenible, divers i inclusiu
 • “Places of the Soul
  Visió personal i intimista d’una dona que s’embarca en una expedició mediambiental a l’Antàrtida i viatja al seu passat a Qatar, barrejant el desert gelat de l’Antàrtida i el desert de sorra de Qatar.
 • “Urak Lawoi, Els Germans de la Mar”
  Una tribu nòmada que porta centenars d’anys buscant un lloc on assentar-se, fins que el govern tailandès els concedeix l’illa de Koh Lipe i l’arxipèlag d’Adang, superant desastres naturals i humans gràcies als seus profunds coneixements sobre la pesca i la mar.