Engega una nova edició del SUNCINE, enguany més especial que mai: arriba a la 30a edició i es consolida com el Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient més antic del món en aquest gènere.

Del 2 a l’11 de novembre es programen més de 100 documentals de desenes de països del món, entre pel·lícules, curtmetratges i animacions, que es podran veure en “streaming” i es projectaran en diversos espais. A Barcelona es podran veure als Cines Girona, a l’Institut Francès, l’Espai Jove la Fontana i el Centre Cívic Vallvidrera – Vázquez Montalbán.

80 % de documentals gratuïts

“SUNCINE presenta documentals relacionats amb l’emergència climàtica amb l’objectiu de trobar respostes i fer autocrítica”, explica a ‘Plaça Tísner’ Jaume Gil, director de SUNCINE. La major part dels documentals es poden veure de franc, el 80 %, “perquè volem que la gent conegui què passa al planeta, encara que passi lluny de casa nostra, per crear consciència i despertar el sentit crític”, diu el director del festival.

‘Camí de Marina’ i ‘For Tomorrow’

SUNCINE s’inaugura amb l’estrena mundial de ‘Camí de Marina’, de Carles Caparrós, un documental que reflexiona sobre com gestionar el territori per tal de ser sostenibles econòmicament i mediambientalment, o per contra, arribarà un col·lapse.

L’edició d’enguany clourà amb ‘For Tomorrow’, un esperançador documental dirigit per An Tran i filmat a països com Vietnam, Sierra Leone, Índia, Corea o els Estats Units. ‘For Tomorrow’, que també s’emetrà a través de betevé, vol demostrar l’efectivitat d’aplicar innovacions per combatre els desafiaments de sostenibilitat més urgents del món.

Enguany, la Dra. Jane Goodall és la madrina i imatge dels 30 anys del festival. Considerada una de les primatòlogues més important del món, aquesta científica anglesa és considerada la principal experta en ximpanzés, després de 60 anys estudiant les interaccions socials i familiars dels ximpanzés salvatges. 

Una clausura que comptarà amb el jove activista colombià Francisco Vera Manzanares i la Dra. Rebeca Atencia, del Jane Goodall Institute, que rebran el premi Sol d’Or Especial per la seva tasca i el seu compromís amb el planeta.

Fa 30 anys, quan va néixer el festival, no es parlava de canvi climàtic”
Jaume Gil, director de SUNCINE

30 anys compromesos amb el planeta

“Fa 30 anys, quan es va fundar el festival, no es parlava del canvi climàtic, es va començar a parlar sobre el 1998 com una teoria”, explica el director de SUNCINE, Jaume Gil. Abans els documentals tractaven sobre natura, residus i contaminació, però no ha sigut fins a l’actualitat “perquè tot ha anat molt ràpid, que la societat es preocupa perquè el canvi climàtic ja afecta les persones i s’ha convertit en un drama humà i això és carn de canó per explicar històries”, conclou Gil.

betevé emet una trentena de documentals de SUNCINE

Un any més, betevé és mitjà col·laborador de SUNCINE com a televisió oficial del festival. Durant aquesta setmana emet 29 documentals a través de la TDT per fer arribar el cinema de medi ambient a tot el públic.

Del 29 d’octubre a l’11 de novembre oferim una selecció de 13 documentals i 11 pel·lícules i curts d’animació d’estrena; així com també una tria de cinc documentals dels últims 30 anys de SUNCINE per commemorar el 30è aniversari.