IRIADA FEST

1a edició del festival de drets humans i cultura, l’Irídia Fest. Un festival —que se celebra a la sala Paral·lel 62— que aposta pel desenvolupament i el foment de la cultura, entesa com a part essencial de la defensa dels drets humans en l’àmbit històric i per reivindicar el paper de l’art com a vertebrador d’idees transformadores.

El certamen, a més, té finalitats solidàries: els beneficis obtinguts es destinaran a finançar el servei d’atenció i denúncia d’Irídia, que atén gratuïtament casos de violència institucional. Aquí et donem tota la informació.


Quan?

Dijous 2 i divendres 3 de febrer del 2023


On

Paral·lel 62


Programa d’Irídia Fest

Dijous 2 de febrer, a les 19 h

Es presenta el projecte de l’afroamericà Keith LaMar que, juntament amb el pianista català Albert Marquès, ha gravat un disc de jazz des de la seva cel·la al corredor de la mort, a Ohio. LaMar fa 28 anys que està en règim d’aïllament en aquest penal i s’ha fixat la seva execució per al 2023. Aquest projecte forma part de la campanya “Justice for Keith LaMar”, que té com a objectiu conscienciar sobre la pena de mort i evitar la condemna del mateix LaMar. Amb la col·laboració del Taller de Músics, el projecte presenta un quintet format pel mateix LaMar recitant poesia des de la presó, amb Albert Marquès al piano, Erin Corineen a la veu i flauta, Manel Fortià al contrabaix i Marc Ayza a la bateria. El concert, a través de la música i de les paraules de Keith LaMar, és un viatge sensorial i emocional que reflexiona sobre la llibertat a través del jazz i la poesia.


Divendres 3 de febrer, a les 19 h

El divendres 3 desapareixen les butaques i s’obre la pista de ball, amb:

  • Pongo: una aposta innovadora de l’artista de Lisboa, d’arrels angoleses i ex Buraka Som Sistema, que fa un espectacle que barreja el kuduro i el dancehall amb alguna cosa d’EDM, rhythm & blues i funk.
  • Hip Horns Brass Collective: una “brass band” de funk i hip-hop de Barcelona que presenta el seu projecte, ‘Brassvillain’.
  • Rodrigo Laviña.
  • Anita Tijoux.
  • Escandaloso Xpósito.
  • Las Ninyas del Corro.
  • DJ de la Bellaquera.
  • Piti Vaccari i Momobounce.