festival inclus de cinema

Què?
Arriba una nova edició d’Inclús, el Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona, que promou les obres audiovisuals amb una temàtica molt clara: la diversitat funcional, i un objectiu molt concret: donar a conèixer la realitat de les persones amb discapacitat des d’un punt de vista diferent. L’eix central del festival és un concurs on tenen cabuda curtmetratges, pel·lícules de ficció, documentals i produccions audiovisuals d’entitats.

Quan?
Del dimarts 24 al diumenge 29 de novembre 2020

Com?
Aquest any el festival s’ha hagut d’adaptar i finalment serà en línia, a través del web de festival

Programació

(totes les pel·lícules estan disponibles online 48 hores a partir del dia i hora indicats / també es passaran a betevé a les dates indicades a cadascuna d’elles, un cop finalitzat el festival)

Dimarts 24 de novembre, 14 h (Inauguració)

 • ‘Astrid’ / Marc Galver / Llargmetratge documental / Espanya 2020

Com es passa de practicar un esport per primera vegada a una competició olímpica? D’una vida humil i senzilla al sacrifici i l’estrés de l’alta competició? De l’amputació d’un peu a una medalla paralímpica? Astrid és la resposta!

Astrid: la película sobre la primera medallista paralímpica española en snowboard - AS.com

Dimecres 25 de novembre, 14 h (disponible 48 hores)

 • ‘Beyond words’ / Amanda Chang / Curtmetratge documental / a betevé: 4 de desembre, 19 h

‘Beyond words’ segueix a la família Ng en la cura de la seva filla Amelia, de 13 anys, que pateix una rara malaltia degenerativa.

Beyond Words by Amanda Chang - Singapore Documentary Short Film | Viddsee
 • ‘Same people’ / Saskia Rowlands / Curtmetratge documental / a betevé: 6 de desembre 19 h

‘Same People’ és un documental que explora la falta de representació de la discapacitat dins de la indústria de la moda.

Same People, film by Saskia Rowlands – Ecem Sinay
 • ‘Surviving noma’ / Claire Jeantet & Fabrice Catérini / Curtmetratge documental / a betevé: 2 de desembre, 19 h

Noma és una infecció gangrenosa que comença a la boca provocada per la pobresa extrema, la desnutrició i la falta d’higiene.

Inediz | LinkedIn
 • ‘Gando’ / Teymour Ghaderi / Curtmetratge documental / a betevé: 3 de desembre, 19 h

Les nenes de les províncies iranianes de Sistan i Baluchistán han d’anar-se lluny de casa per a aconseguir l’escassa aigua de l’estany. Però en la majoria d’aquests estanys hi ha una espècie de cocodril iranià anomenat Gando que ataca als humans. Per això la majoria dels nens perden les cames o les mans.

Selección Oficial 2020
 • ‘Voler essere felice ad ogni costo’ / Michele Bertini Malgarini / Curtmetratge ficció / a betevé: 5 de desembre 19

El Paolo és músic i està totalment enamorat de la Claudia, una noia a la qual mai ha conegut però amb la qual s’escriu molt. Per a conèixer-la, Paolo s’anirà a l’illa on ella viu i lluitarà per defensar el seu amor.

Dijous 26 de novembre. 14 h (disponible 48 hores)

 • ‘The chosen one’ / Marta Kadziela / Llargmetratge documental

El Piotr i la Joanna es van conèixer a finals dels 70. Va ser amor a primera vista. Es van casar, van tenir dos fills. Com a talentós cantant d’òpera, per a perseguir el seu somni musical, va persuadir a la seva família perquè es mudés a l’estranger. Durant 20 anys va tenir una reeixida carrera a l’òpera d’Hamburg. En 2010 la seva felicitat va ser truncada per un diagnòstic: ELA (esclerosi lateral amiotròfica).

 • ‘Dima’s game’ / Oussayma Canbarieh / Curtmetratge documental

Dima i Osama Juhas es van conèixer i es van enamorar a Síria, on tots dos entrenaven com a atletes paralímpics. El 2017, es van establir en Ontario com a refugiats patrocinats pel govern. A través de cada desafiament, l’amor de Dima i Osama per l’altre i per la seva família els fa mantenir la seva actitud positiva, des del seu compromís amb els seus esports

Dima's Game - FilmFreeway

‘The right to life’ / Olga Koleva / Curtmetratge ficció / a betevé: 2 de desembre, 19 h

Una dona embarassada descobreix que el fill que està esperant, segons les anàlisis mèdiques, és molt probable que tingui un trastorn genètic. Lluitant amb les seves pròpies pors i dubtes, així com amb els prejudicis de la societat, la María s’enfronta a la difícil elecció: donar o no el dret a la vida al seu fill especial.

Selecció Oficial 2020
 • ‘DIFER3NTE’ / Claudia Bolte / Curtmetratge ficció / a betevé: 30 de novembre, 19 h

Una jove té una cita amb un noi que ha conegut en una app. Quan arriba al lloc de trobada, hi ha una altra noia amb ell. El jove guarda un secret que ella no sap.

Selecció Oficial 2020
 • ‘5-2=7’ / Anna Maria Martín & David Riera / Llargmetratge documental / a betevé: 2 de desembre, 22.15 h

‘5-2=7’ recull l’experiència i els records de persones amb sordceguesa. Els protagonistes comparteixen les seves inquietuds i necessitats. També, les seves capacitats. És un documental social que fa visible aquesta discapacitat sensorial única i que aprofita per a fer pedagogia sobre l’accessibilitat audiovisual.