Una casa de Pedralbes situada a l’avinguda de la Mare de Déu de Lorda, 21, es va convertir en un lloc de peregrinació per a culers i argentins. Era la casa de Diego Armando Maradona durant els dos anys en què va jugar al FC Barcelona.

El periodista Ernest Folch recorda com durant el seus anys d’estudiant a l’Escola Aula, situada a prop del domicili, veia molt sovint Maradona i la seva família. Explica com el 24 de setembre del 1983 Maradona va patir una lesió greu que gairebé el va fer retirar del futbol. Va ser després d’una entrada del jugador de l’Atlètic Andoni Goikoetxea al Camp Nou. L’astre argentí es va recuperar al jardí de la casa de Pedralbes i atenia els infants que s’apropaven a saludar-lo.

El fitxatge de Maradona

El Barça va fitxar Maradona l’any 1982, quan l’equip estava sota les ordres d’Udo Lattek i, més tard, Luis Menotti. Va fitxar pel Barça provinent de l’Argentinos Juniors i va ser llavors el fitxatge més car de la història del futbol, però encara no era una figura consagrada. Durant l’etapa com a blaugrana va marcar 83 gols i va guanyar títols com una Copa del Rei, una Copa de la Superlliga i una Supercopa.

Al Barça no va acabar de triomfar i la seva trajectòria blaugrana es va truncar amb el fitxatge pel Nàpols, on el jugador argentí es va consagrar com el millor jugador del món. Les addiccions i les denúncies per violència de gènere van marcar el final de la seva vida.