“Sota llamps i trons” fa una una selecció de peces musicals per a teclat i orquestra des del Barroc fins al segle XX. Abans del Barroc, al Renaixement, trobem l’espineta i el virginal, per exemple, també l’orgue, que es manté fins a l’actualitat. Al Barroc apareix el clave, també anomenat clavecí o clavicèmbal, i després el piano-forte per esdevenir ràpidament el piano actua. També n’hi ha d’altres menys coneguts com la celesta, que Txaikovski va donar a conèixer amb enorme èxit.
A la secció ‘Soc fan de…’, el prestigiós astrofotògraf Juan Carlos Casado ens explica les seves curioses preferències culinàries i la música que més li agrada. I a la secció dedicada a la música i el cinema, recuperem un tema de la banda sonora dels ‘Goonies’ per tornar a viure uns moments emocionants.
En l’apartat de la Fundació del Conservatori del Liceu, ens visiten Albert Julià, professor de saxòfon, cap del Departament de Cambra i director artístic del Liceu Sax Ensemble i Estel Vivó, alumne de saxòfon i becària de la Fundació de Música Ferrer-Salat. I, per acabar, un “allegro con fuoco”, corresponent a l’espectacular final de la simfonia número 4 de Txaikovski.