(ACN) El Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) està treballant amb un grup d’artistes ucraïnesos exiliats a Barcelona des la crisi del Maidan (2014) per oferir-los -properament- un espai de treball al museu, a ells i als artistes refugiats que arriben actualment fruit de la guerra amb Rússia. El director del museu, Pepe Serra, ha explicat que s’habilitarà la sala educArt (a la Sala Oval) com a “oficina d’acollida” d’artistes i espai de treball. Segons el museu, alguns estan en contacte amb companys ucraïnesos que actualment no han sortit del seu país i segueixen creant sota les bombes. La intenció, ha dit, és que enviïn l’obra en què estan treballant perquè es pugui, si més no, mostrar en aquest espai solidari del MNAC.

Els artistes ucraïnesos demanen ajuda al MNAC

Segons el MNAC, van ser un petit grup d’artistes ucraïnesos residents a Barcelona des del 2014 els que, ara fa pocs dies, es van dirigir al museu per sol·licitar algun tipus d’ajuda i acompanyament. En resposta, l’equipament vol actuar com a “facilitador” per a què disposin d’un espai des d’on treballar i “acollir” aquests i altres artistes, principalment els que puguin arribar ara fugint de la invasió russa d’Ucraïna.

L’espai que s’habilitarà és la sala eduCart (al costat de la Sala Oval del Palau Nacional), que podria estar transformat d’aquí a dies per acollir l’activitat dels artistes. El museu també ha ofert els seus auditoris per si la comunitat artística ucraïnesa necessita espais més grans on trobar-se i fer relació.