El zoo vol millorar les condicions d’hàbitat d’algunes espècies. Per aquesta raó ha enllestit les noves instal·lacions que habiten les mangostes ratllades. També s’han acabat els treballs a la part exterior del recinte de les girafes i han començat a avançar les obres del primer tram de la passera que permetrà veure elefants i girafes des de nous punts de vista.

El complex Sabana-Sahel està més a prop de ser una realitat. Una nova etapa de les obres ja ha acabat, i a l’objectiu de millorar el benestar d’algunes criatures s’hi suma un recurs pedagògic que ajudarà a entendre les característiques d’aquest sistema propi del desert que se situa entre el Sàhara i la sabana, així com explicar la fauna que hi habita.

Les novetats també suposen la construcció de dos miradors dels elefants que permeten als visitants gaudir d’una reproducció de pintures rupestres provinents del desert i dels animals que s’hi poden trobar. A més, amb la col·laboració del Jardí Botànic de Barcelona, s’ha preparat un espai reduït amb flora de la regió del Sahel, que s’ampliarà pròximament.