(EFE) Els Mossos d’Esquadra han detingut vuit persones en una operació que ha permès desmantellar una xarxa que va robar joies i més de 50.000 euros a almenys 14 persones de més de 80 anys que vivien soles a Barcelona. Els lladres es feien passar per revisors de subministrament, principalment de gas i accedien als seus domicilis, després d’haver-los trucat per avisar que hi anirien operaris a fer una revisió.

Segons que ha informat aquest dissabte la policia catalana, els detinguts, que han quedat en llibertat amb càrrecs per ordre judicial, són quatre homes i quatre dones. Actuaven sempre en parella, de manera que mentre l’un distreia l’ancià, l’altre entrava a les estances del pis buscant diners en efectiu, joies o llibretes d’estalvi, i que no dubtaven a l’hora d’intimidar o violentar les víctimes perquè els proporcionessin el número secret per extreure’n diners.

Els membres del grup van ser detinguts el 30 de maig, en un dispositiu en què es van escorcollar dos habitatges a Barcelona i d’on es van intervenir diners, roba, complements, joies i documents.