Un glop de vermut. Aquest vi macerat amb herbes, torna a estar de moda. "Abans sí que potser era més el Martini amb coca-cola i lo altre més.. com de carques, i avui en dia s'està un altre cop reprenent." És per això que el gremi de la restauració no en vol deixa passar l'ocasió. Han organitzat una ruta per diferents bars, on s'acompanya la beguda amb un concert en directe. "Es busca tornar a posar de moda fer el vermut, el vermutillo amb unes olives, amb unes tapetes i tal, i per això hem apostat per aquesta fórmula, que diria jo que tindrà molt èxit." Una fórmula que tant aviat captiva els fans d'aquesta beguda, com engresca nous clients. "Solo hoy porqué nos hemos levantado con las ganas de hacer vermut, hemos dicho mira hoy venga, hacemos, pero no somos muy habituales del vermut." "Més d'una cinquantena de locals de la ciutat s'han sumat aquests dies a la ruta del vermut. Alguns, però, ja asseguren que ho seguiran fent durant l'any." "Aunque nos hemos sumado hoy a esta ruta, este evento, la ruta martini, el plan es hacer todo el año este tipo de actividades, vermut más aperitivo, más tapas y música sobretodo." Acompanyat de les típiques olives o de tapes força més originals. Una bona manera de passar una estona agradable i d'obrir la gana abans de dinar.

Un vi macerat amb herbes, alguna cosa per menjar, ja siguin olives, anxoves o patates; una taula i un grup de bons amics. No cal res més. El costum de fer el vermut era molt popular als anys 60 i 70, i després d’una època de poca efervescència, ara, torna a ser popular. Molts coincideixen a dir que el vermut era una beguda associada als pobles i als casinos, un ritual típic dels diumenges després de sortir de missa. En els últims anys, però, s’ha tornat a posar de moda.

Amb aquest pretext, el gremi de restauració organitza durant aquests dies una ruta per una cinquantena de locals de la ciutat. Una bona ocasió per prendre el vermut acompanyat de música en directe. Una fórmula que pretén engrescar els clients durant l’estiu, tot i que alguns bars asseguren que ho practiquen durant tot l’any. Des del gremi de la restauració creuen que la crisi econòmica ha ajudat a fer créixer els nombre d’adeptes als vermuts. Aquest aperitiu és una manera de picar alguna cosa amb els amics, que pot ser més econòmica que sortir a dinar.

El vermut va néixer a la ciutat, quan el 1870 Augustus Perucchi va crear una marca amb el seu nom. Tot i que també es considera que la ciutat bressol del vermut és Reus, a Barcelona també ha estat sempre coneguda, i ara, es posa al capdavant d’aquesta revitalització.