De mica en mica i en només dos dies aquest camió de l'ONG Conductors Solidaris de Catalunya ha recollit prop de dues tones de material. Principalment hi ha el que més necessita la població nepalesa: roba d'abric i tendes de campanya. Però també són importants els diners, perquè el transport pot costar 1.800 euros per tona. MIGUEL SAPERAS, president de Conductors Solidaris de Catalunya "Bàsicament la gent s'ha quedat sense sostre. Aquesta recollida va començar demanant, tendes de campanya, lones perque puguin tenir sostres,..." NIEVES RUBÉN FUENTES "Les hace mucha fatla dspués de la desgracia y todo lo que sea ayuudar aunque sea un poquito pues bien" Després de tres mesos, la situació continua sent d'emergència. Milers de persones dormen al carrer i no tenen prou aliments per passar el dia a dia. Per això, la solidaritat internacional és constant, però bona part de l'ajuda es concentra només a Katmandú i no arriba a les zones més remotes. ESTHER RAYA, voluntària de Casa del Tibet "És molt difícil que els arribi aquesta ajuda perquè les carreteres estan impracticables per la dificultat del terreny, el terratrèmol i per les pluges dels monzons." El terratrèmol ha repercutit també en l'economia local per la davallada del turisme. Per tal d'incentivar-la, entitats com la Casa del Tibet prefereixen ajudar amb la compra d'aliments i altres materials al Nepal per després donar-los als afectats. Ara, el país continua fent esforços per tirar endavant i la ciutadania se centra a reconstruir les seves llars.

Durant dos dies, un camió de Conductors Solidaris de Catalunya ha recollit material d’abric i tendes de campanya. Amb l’ajuda dels barcelonins s’han recaptat prop de dues tones de material que ja estan de camí al Nepal. El president de l’entitat, Miguel Saperas, ha explicat que es tracta d’elements de primera necessitat, ja que els nepalesos estan sense sostre i necessiten  protegir-se de les pluges que hi ha durant l’època dels monsons.

Pel que fa a la Fundació Casa del Tibet, a principis de juny un grup de voluntaris va viatjar al Nepal per portar provisions a Katmandú i, sobretot, als pobles de zones més remotes, en què l’ajuda arriba amb comptagotes. Segons Esther Raya, voluntària de la fundació, els ciutadans d’aquests pobles petits són els que més experimenten les conseqüències del sisme, perquè “la dificultat d’arribar-hi per carretera” disminueix l’arribada d’ajuda en aquests indrets. En aquest cas, la Fundació Casa del Tibet s’ha centrat a recaptar diners i a comprar les provisions al comerç local per tal d’incentivar-lo, ja que ha quedat molt afectat per la davallada del turisme després del terratrèmol.