Una vintena de veïns del barri Gòtic han ocupat aquest dimecres, de 10 a 11 del matí, l’Oficina de l’Habitatge de Ciutat Vella. Amb l’acció, segons Martí Cusó de l’entitat Resistim al Gòtic, “volíem forçar una resposta. La Fàtima i el seu fill, en Yasin, des de fa quatre mesos s’estan a cases de companys de l’entitat i això no pot ser. Si no es fa res, el dia 5 d’agost acabaran al carrer”.

Els participants a l’acció volien forçar una reunió per solucionar la situació d’emergència d’habitatge d’uns veïns del Gòtic

L’ocupació de l’Oficina d’Habitatge ha durat una hora. Aquesta acció, segons en Martí Cusó “ha aconseguit el que volíem”, és a dir, una reunió amb els màxims responsables de l’oficina perquè els donin una resposta a “aquesta emergència d’habitatge”. La reunió, segons la mateixa font, està prevista per a aquest dijous a la tarda. Esperen que d’aquesta reunió es desprengui “un compromís d’assignar a la Fàtima i al seu fill un pis pont fins al dia que tinguin assignació de la Mesa perquè no hagin de viure al carrer”.

Reclamen resposta d’Habitatge

Resistim al Gòtic explica, en un comunicat que han fet públic, que la Fàtima i el seu fill Yasin viuen al barri des de fa molts anys. L’any 2017, i arran la mort del marit de la Fàtima, van patir un desnonament del seu domicili per impagament del lloguer.

Esmenar un error administratiu

Tal com explica Resistim al Gòtic, aquesta família tenia tots els requisits per poder entrar a la Mesa d’Emergència però, segons apunta l’entitat, “un error incomprensible de l’Oficina d’Habitatge els va negar aquest dret“. Des de llavors, l’entitat assegura que estan vivint en situacions precàries i que des de l’abril van ser desnonats d’una habitació en què vivien. Davant d’aquesta situació i per forçar “una resposta vam decidir ocupar l’Oficina d’Habitatge de Ciutat Vella”.