(ACN) Els veïns desallotjats aquest diumenge per l’incendi d’un local a Sant Adrià de Besòs no saben quan podran tornar a casa. Les flames van afectar el número 7 del carrer de Sant Joaquim que, ara per ara, es manté precintat en espera d’una inspecció dels tècnics municipals que es farà aquest mateix dilluns. 

L’estructura no estaria afectada

A priori, l’estructura de l’edifici no estaria afectada. Sí que han quedat calcinades les canonades dels subministraments bàsics i també hi ha una afectació important ocasionada pel fum als primers pisos del bloc, que per ara no són habitables. 

Els avis traslladats haurien de tornar aquest dilluns

Pel que fa als 21 avis d’una residència que va ser desallotjada preventivament, aquests han passat la nit a la residència Matacàs, que també està situada a Sant Adrià.

El trasllat s’ha fet de manera preventiva per la forta olor de fum que va afectar el centre, on s’espera que puguin retornar entre aquest dilluns i dimarts.

Els veïns han pogut recollir les seves pertinences

En el moment que es va declarar el foc, els serveis d’emergències van evacuar 58 veïns, tant de l’edifici del local en flames com dels blocs adjacents. Aquests últims van tornar ahir a la tarda.

Pel que fa a les famílies que continuen desallotjades, diumenge a la tarda van poder accedir a agafar les seves pertinences bàsiques. Els serveis socials municipals van atendre una desena de famílies, segons ha detallat l’Ajuntament. D’aquestes, una part han passat la nit a casa de familiars, mentre altres han optat per allotjar-se en hotels gràcies a la pòlissa de les seves assegurances d’habitatge.