En la presentació del nou calendari vacunal del 2017, el secretari de Salut Pública de la Generalitat, Joan Guix, ha assegurat que “les vacunes funcionen i salven vides” i ha afegit que no s’ha de confondre “el respecte amb el medi ambient amb el fet de salvar la vida de la gent”. En aquest sentit ha explicat que estan preocupats pel moviment antivacuna, ja que, tot i que creuen que s’ha reduït —conseqüència de les morts recents de pacients que no duien alguna de les vacunes establertes al calendari—, no és residual a Catalunya.

De fet, Salut Pública de la Generalitat, juntament amb l’Associació Espanyola de Vacunologia, i el servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia del Vall d’Hebron, creuen que un dels reptes més imminents que tenen és la conscienciació dels pacients de la importància de seguir el calendari de vacunes, però amb especial incidència als professionals perquè alguns d’ells han arribat a “no recomanar” o “desaconsellar” algunes dosis.

Els brots de malalties erradicades, causa de la globalització.

Des de les administracions han assegurat també que els recents brots de malalties ja erradicades, com el xarampió, són pel fenomen de la globalització. Afirmen que aquestes malalties no neixen a Catalunya, però que es poden desenvolupar a través de l’arribada d’estrangers, ja que no tothom té el mateix nivell d’immunització.

Poques novetats al calendari vacunal

El nou calendari vacunal, que per primera vegada s’assimila a l’espanyol i que es presenta a 400 professionals en un congrés a l’hospital de la Vall d’Hebron, té poques novetats. Les noves incorporacions són millores de vacunes ja existents, per la pneumocòccica i la varicel·la. Des de les administracions afirmen que un dels altres aspectes a millorar és la cobertura de les vacunes, ja que actualment  les necessitats fan que se centrin especialment en els grups de risc i creuen que cal establir una atenció més adient a tota la població.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a